Nook Difference Haircare – Energizing

Verandering in seizoen betekent ook verandering van je haarconditie. Met de herfst op komst zullen mensen merken dat ze in deze periode meer last hebben van haaruitval dan normaal. In de zomermaanden hebben zonlicht en warmte een positieve invloed op de hormonen die haargroei regelen. Deze positieve invloed neemt gedurende het najaar af, en deze wisseling in je hormoonbalans kan een oorzaak zijn van meer haarverlies.

Natuurlijk kun je zelf dingen doen om haaruitval te proberen te beperken door bijvoorbeeld voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen middels gezonde voeding. Daarnaast het gebruik van chemische haarproducten te vermijden en proberen om stress zoveel mogelijk te verminderen. Vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan, en is de hulp van een goede behandeling noodzakelijk.

Nook Difference Haircare bevat verschillende productlijnen die specifieke haar- en hoofdhuidproblemen kunnen behandelen. De Energizing lijn is een specifieke behandeling geformuleerd om:

  • Verschillende vormen van Alopecia te voorkomen en te behandelen
  • Seizoensgebonden haaruitval te behandelen
  • Haaruitval wat genetisch bepaald is, of als gevolg van een ziekte en medicatie, te behandelen
  • Een zwakker en dunner wordende haarstructuur te behandelen

De Energizing lijn bestaat uit een viertal producten, ieder geschikt voor de behandeling van een ander probleem. De producten hebben een energieke en stimulerende werking, en daarnaast werken de producten talg-absorberend en structuur verbeterend. De shampoo staat centraal in de behandeling en wordt afhankelijk van het probleem en het haartype gecombineerd met het gebruik van een lotion.

 

Seizoensgebonden haarverlies – Normale hoofdhuid

Energizing Shampoo 500 ml of 1000 ml

Energizing Maintenance Lotion 125 ml

Gebruiksadvies: 1 tot 2 keer per week, gedurende minimaal 8 weken

De combinatie van de producten zorgt ervoor dat de haarwortel gestimuleerd en gerevitaliseerd wordt. Het werkt mineraliserend en geeft extra energie aan de haarstructuur. Daarnaast heeft het een herstellende werking bij een zwakker en dunner wordende haarstructuur.

 

Seizoensgebonden haarverlies – Gevoelige delicate hoofdhuid

Energizing Shampoo 500 ml of 1000 ml

Energizing Sensitive Lotion 12 x 7 ml

Gebruiksadvies: 1 tot 2 keer per week, gedurende minimaal 8 weken

De combinatie van de producten zorgt ervoor dat de haarwortel gestimuleerd en gerevitaliseerd wordt. Het heeft een hydraterende werking op de droge hoofdhuid en versterkt de haarstructuur. De reinigende eigenschappen zorgen ervoor dat de overmatige talgproductie geremd wordt. De conditie van de hoofdhuid komt na regelmatig gebruik meer in balans.

 

Buitensporig haarverlies – Normale hoofdhuid

Energizing shampoo 500 ml of 1000 ml

Energizing Super Active Intense Lotion 100 ml

Gebruiksadvies: 2 tot 3 keer per week gedurende minimaal 4 weken

De combinatie van de producten zorgt ervoor dat de anagene fase van de haargroei (beginfase) gestimuleerd en verlengd wordt. Het versterkt en heeft een revitaliserende werking op de hele haarstructuur van wortel tot punt. De zuiverende eigenschappen remmen de excessieve productie van talg. De conditie van de hoofdhuid komt na regelmatig gebruik meer in balans.

 

Het gebruik van de behandeling is als volgt:

  1. Breng de Energizing Shampoo aan op nat haar. Masseer de hoofdhuid zachtjes gedurende een aantal minuten om zo de bloedcirculatie te bevorderen. Daarna goed uitspoelen.
  2. Afhankelijk van het probleem en het type hoofdhuid breng je Maintenance Lotion, Sensitive Lotion of Super Active Intense Lotion op de gereinigde hoofdhuid.
  3. Masseer met draaiende bewegingen gedurende een paar minuten totdat de lotion volledig geabsorbeerd is.
  4. NIET uitspoelen.

Extra tip voor alle behandelingen: wij adviseren alle producten en behandelingen tegen hoofdhuidproblemen af te sluiten en na te spoelen met koeler water.

 

Wil je jouw klanten kunnen informeren over de producten en behandeling? Wij voorzien je graag van alle informatie!