13 FEBRUARI 2023

CURL CUTTING TECHNIQUE LEVEL 1
DOOR EDITH VAN OERS KARST

Krijg jij wel eens een krullenbol in je salon en word je daar een beetje zenuwachtig van? Zou je wel wat tips kunnen gebruiken om dit soort type haar goed onder controle te krijgen? Of wil je de valling van het haar meer stimuleren en juist meer krultekening bereiken? Bij deze training worden de specifieke eigenschappen van krullend haar naar voren gebracht. Het betreft de Curl Cutting training op level 1 niveau; Tijdens deze training wordt uitleg gegeven over de The Curl Cutting kniptechniek, welke het haar meer laat krullen en het haar stimuleert en manipuleert. Ook krijgen de cursisten uitleg over styling en verzorging van het haar. Het overkoepelende thema is krullen in lang haar, schouderlengte of langer. Om je niet te laten beperken en de techniek volledig te benutten werken we tijdens deze training op een dollhead. Het is mogelijk deze te bestellen bij Solo Industries.

Thema:

Lang haar

Locatie:

Solo Industries Breda

Tijd:

10:00u – 16:00u

Kosten:

€195,- inclusief lunch en certificaat (exclusief dollhead)

20 FEBRUARI 2023

N\O FILOSOFIE
DOOR HEIN VAN GASTEL

N\O staat voor Natural Original. Natural refereert aan natuurlijke ingrediënten, geselecteerd op basis van wetenschap over effectiviteit en geschiktheid van elk van deze ingrediënten om aan specifieke haarbehoeften te voldoen. Original refereert aan originele creaties, gecreëerd door professionele kappers die ambacht en het vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan. Tijdens deze cursusdag staat het merk N\O centraal. Jullie worden meegenomen in de filosofie van het merk ondersteunt door een ‘Look & Learn’ met een creatieve kleurcreatie. Ook wordt het productassortiment volledig doorgenomen en is er alle ruimte voor interactie.

Locatie:

Salonlab Zuidlaren

Tijd:

13:00u – 16:00u

Kosten:

€50,-

13 MAART 2023

CONTRAST & FACE SHAPES
DOOR JUDITH DE RIDDER

Wist je dat slechts 22% van de salonklanten advies ontvangt. Dat betekent dat 78% dat niet krijgt en je de omzet die hierbij hoort dus misloopt. Het geven van de juiste adviezen betekent meer verkopen, zonder dat je daarvoor fysiek harder hoeft te werken. Dit geeft rust in je hoofd, je planning en je business. En: door je te verdiepen in kleuradviezen zorg je ervoor dat jij je onderscheidt van andere salons. Tijdens deze training leer je de geheimen van een goed kleuradvies: Contrast & Face Shapes. Contrast is het belangrijkste element van een kleuradvies, en door contrastkennis mee te nemen in het kleuradvies ga jij vanzelf krachtig en goed onderbouwd kleuradvies geven. Vervolgens ga je leren hoe je met haarkleur (contrast) gezichtsvormen kunt ‘shapen’. Hoe breng je een gezichtsvorm optisch in balans op een praktische en makkelijke manier? Deze adviesmethode is zo waardevol en uniek, dat jouw klant verrast zal zijn door jouw kennis. De ochtend staat in het teken van persoonlijk advies waarin Judith je anders leert kijken naar je klant. In de middag ga je deze geleerde theorie toepassen op een model. Naast Judith begeleidt Gea van Middendorp je in de middag over het plaatsen van contrast aan de hand van korte en praktische kleurtechnieken.

Locatie:

Solo Industries Breda

Tijd:

10:00u – 16:00u

Kosten:

€250,- inclusief lunch en certificaat

27 MAART 2023

NOOK FILOSOFIE
DOOR GEA VAN MIDDENDORP

‘Wij geloven in de schoonheid van eenvoud. In de harmonie van elementen. In de balans tussen mens en natuur en definiëren ons daarom als ‘eco-inspired’.’ De formules, botanische extracten en kostbare natuurlijke en organische ingrediënten onthullen het onderscheidende karakter en de identiteit van elk product. De filosofie van het merk Nook wordt besproken door middel van een ‘Look & Learn’ met creatieve kleurcreatie. De diverse productlijnen worden besproken en er is alle ruimte voor interactie.

Locatie:

Salonlab Zuidlaren

Tijd:

13:00u – 16:00u

Kosten:

€50,-

17 APRIL 2023

FOIL TECHNIQUES
DOOR INDYRA VAN GASTEL & KIM VAN DEN BOOGAARD

Het is een van de meest gebruikte kleurtechnieken in de salon, het plaatsen van folies. Maar de uitwerking hiervan blijkt voor velen toch nog een uitdaging. Ben je bekend met de verschillende technieken en welke techniek het beste past bij jouw werkwijze? Leer de juiste diagnose te stellen bij de klant en de manier waarop je de nieuwste technieken in het plaatsen van folies kunt toepassen. Welke moeilijkheden of problemen kun je verwachten (denk aan kleurcorrecties of ongewenste resultaten), en hoe kun je hiermee omgaan? In de ochtend bespreekt Indyra het theoretische gedeelte door middel van een ‘Look en Learn’ op model met creatieve kleurcreatie. In de middag kunnen de cursisten zelf aan de slag op een model.

Locatie:

Solo Industries Breda

Tijd:

10:00u – 16:00u

Kosten:

€195,- inclusief lunch en certificaat

8 MEI 2023

GROEIKRACHT
DOOR ERIK SWABEDISSEN

(EXCLUSIEF VOOR SALON EIGENAREN)

De weg naar jouw volle potentieel gaat samen veel makkelijker dan alleen. Als ondernemer ben je ooit ergens begonnen. Je hebt jezelf werkwijzen en gewoontes aangewend, die je hebben gebracht tot waar je nu staat. Maar nu loop je vast. Staat jouw oude mindset nieuwe groei niet in de weg? Met frisse energie neem je jezelf en je bedrijf onder de loep. Besteed jij je kostbare tijd en geld aan randzaken of aan groei? Zitten mensen in je team wel op de juiste plaats? En we houden je een keiharde spiegel voor: ‘Ben jij zelf nog wel de leider die jouw bedrijf nodig heeft?’. Zo stap je uit je tunnelvisie en baan je je een weg naar nieuwe kansen. Een pad dat beter past bij wie je nu bent – of wilt zijn. Je ziet straks nieuwe kanten van je bedrijf, waar je jarenlang blind voor was. We dagen jou persoonlijk én zakelijk uit. Hoe precies? Meld je aan!

Locatie:

Solo Industries Breda

Tijd:

10:00u – 16:00u

Kosten:

€275,- inclusief lunch en certificaat

19 JUNI 2023

CURL CUTTING TECHNIQUE NEXT LEVEL
DOOR EDITH VAN OERS KARST

Deze training van de Curl Cutting Technique is een opvolging van de Level 1 training. Tijdens de Next Level training werken we aan het creatieve inzicht. Je wordt hier geïnspireerd door kortere kapsels, de zogeheten Shaggy stijl kapsels en korte Bobline. Om je niet te laten beperken en de techniek volledig te benutten werken we tijdens deze training op een dollhead. Het is mogelijk deze te bestellen bij Solo Industries.

Thema:

Creatieve kapsels

Locatie:

Solo Industries Breda

Tijd:

10:00u – 16:00u

Kosten:

€195,- inclusief lunch en certificaat (exclusief dollhead)

EDUCATIE OP LOCATIE.

Wil je graag in jouw eigen salon met je team een training volgen? Heb je specifieke wensen of vragen die je zou willen behandelen? Laat het ons weten! Data en kosten zijn op aanvraag, en wij maken graag een persoonlijk voorstel om de training te komen verzorgen in de salon.

ALGEMENE VOORWAARDEN.

 • Aanmeldingen kunnen worden doorgegeven via algemeen@soloindustries.nl of 076 541 13 46.
 • Na aanmelding wordt een bevestigingsemail verstuurd naar het opgegeven mailadres.
 • Twee weken voorafgaand aan de cursus wordt een email verstuurd met alle praktische details.
 • Betaling gaat via automatische incasso, en de kosten worden twee weken voorafgaand aan de cursus geïncasseerd.
 • Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.
 • Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de cursus.
 • Annuleren korter dan 2 weken voor aanvang van de training verplicht tot het betalen van 100% van de deelnamekosten.
 • Op annulering of niet komen opdagen wegens ziekte zijn dezelfde bepalingen als hierboven genoemd van toepassing.
 • Graag 15 minuten voor aanvang van de cursus aanwezig zijn.
 • Modellen zijn welkom na de lunch.
 • Deelnemers voorzien zelf in hun eigen modellen.
 • Deelnemers voorzien zelf in hun eigen werkmateriaal.