N\O natural original

Op 29 januari vond in Laundry Industry te Amsterdam de officiële perslancering van het Italiaanse N\O natural original plaats. Dit haarmerk is vanaf nu nieuw in Nederland. Tijdens de introductie werd er van alles verteld over het verhaal achter het merk en de totstandkoming van de nieuwe haarmodetrendcollectie.

Hein van Gastel van Rogazi, de distributeur van N\O natural original in Europa, legde uit dat het merk ernaar streeft om origineel te zijn, zodat de professionele kapper altijd op een authentieke manier het vak kan blijven uitoefenen. Daarnaast bevatten de N\O-producten zo veel mogelijk natuurlijke en werkzame ingrediënten, geen sulfaten en parabenen en zijn ze niet op dieren getest.

N\O natural original heeft drie lijnen: de verzorgingslijn N\O Urban Nature, de stylinglijn N\O Creator en de verflijn N\O Colorizer. Bij deze laatste lijn kan de kapper kiezen uit twee soorten kleuring: Natural of Original. Uniek bij de ammoniavrije formule van N\O Colorizer Natural is de mix van bio-gecertificeerde cacaoboter en arganolie, die nog niet eerder in haarverfproducten werd gebruikt. Deze formule zorgt voor optimale grijsdekking, lange houdbaarheid en een mooie glans.

Extremere haartinten, die met de natuurlijke producten niet te bereiken zijn, creëert de professionele kapper met N\O Colorizer Original. Hierbij kan er eindeloos gevarieerd worden met de dertien mix-metallics. Deze verf is rijk aan keratine en panthenol en daarom uitermate geschikt voor klanten met een gevoelige hoofdhuid of kwetsbaar haar.

Na de uitleg van de distributeur woonden de aanwezigen de presentatie bij van Indyra van Gastel, de art director van N\O natural original. Zij ontwikkelde de trendcollectie ‘Naturally Crafted’ voor de zomer van 2018. De coupes voor deze look heeft ze een originele twist gegeven door de ‘finger painted’ kleurtechniek te gebruiken. Verder gaf ze aan dat ook de pony een trend blijft voor het aankomende seizoen.

Meer informatie:
N\O natural original
www.naturaloriginal.com