Introductie vernieuwde Nook Beauty Family

Nook Beauty Family verzorgt de schoonheid en het welzijn van het haar van de hele familie. De nieuwe lijn is halverwege 2020 geïntroduceerd, na een lange tijd van ontwikkeling op zowel product- als verpakkingsniveau. De producten zijn namelijk op zowel producttechnisch als op verpakkings- en geurniveau bijzonder te noemen. De Beauty Family bestaat uit 8 lijnen die ieder gericht zijn op een bepaald haartype.

 

De belangrijkste kenmerken van de formuleringen zijn dat er tot 98% natuurlijke ingrediënten gebruikt zijn, en de producten daarom tot 98% biologisch afbreekbaar zijn. Deze natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van plantenextracten die biologisch gecertificeerd zijn of afkomstig zijn van biodynamische landbouw. De volledige productlijn is 100% veganistisch. De producten bevatten geen ingrediënten of grondstoffen van dierlijke oorsprong en is daardoor geschikt voor iedereen die de veganistische filosofie of levensstijl heeft. De bijzondere formuleringen van de producten zorgen voor vele voordelen van het gebruik voor zowel kapper als consument. De producten bevatten lichte, zachte en romige texturen. Dit voelt fluweelzacht aan en is daardoor aangenaam in gebruik.  De producten zorgen voor snelle actie en onmiddellijk resultaat. De geconcentreerde formules maken een zachter product mogelijk wat voor minder waterverbruik zorgt in de spoelfase. Daarnaast zijn de zachte formules ideaal voor het hele gebruik ervan binnen het hele gezin en alle haartypes. De belangrijkste technische en cosmetische bevindingen van de producten zijn dat alle formules vrij zijn van sulfaten, paraffine, petrolates, minerale oliën, SLS, SLES, kleurstoffen en MI/MIT* *(methylisothiazolinone). Alles is uitgebreid getest op sporen van nikkel, chroom en kobalt, waarbij de waardes hiervan gegarandeerd blijven onder de maximale drempel van 1 ppm (delen per miljoen). Alle oppervlakte-actieve stoffen, emulgatoren en conserveermiddelen zijn van plantaardige oorsprong. Ook zijn 97% van de producten vrij van siliconen.

 

Naast de technische kenmerken bevat de lijn ook bijzondere kenmerken en eigenschappen van de verpakkingen. Zo is voor de flessen en potten gekozen voor 100% gerecycled plastic, zonder nieuw plastic te gebruiken. Het gebruikte PET is door de FDA goedgekeurd en geschikt voor contact met voedsel. De labels op alle producten zijn 100% recyclebaar, biologisch afbreekbaar, ecologisch, waterdicht en slijtvast. De etiketten zijn gemaakt van afvalstoffen uit de steenhouwerij, gemaakt van zeer fijn marmerstof. Er is geen water nodig om de labels te maken, er worden geen bomen gekapt en er worden geen chemicaliën gebruikt. Ook de gebruikte geuren zijn bijzonder te noemen. Elke geur heeft een eigen uniek verhaal. Het roept verschillende stemmingen op en heeft een positieve invloed op ons welzijn omdat het de taal van emoties spreekt. De producten van Beauty Family hebben een kenmerkend, iconisch parfum, vakkundig gecreëerd door een bekende Italiaanse ‘neus‘, namelijk geurontwerper Claudia Scattolini. Claudia is afkomstig uit de provincie Verona, en is aan de slag gegaan met ideeën en bedacht voor Beauty Family enkele originele geuren in haar ambachtelijke atelier. Het betreft acht exclusieve geuren, iedere lijn een eigen geur, om de klant te behagen en het product een unieke ruikbare identiteit te geven. Elke geur herinnert aan de vele gezichten van de natuur, inclusief groene en aromatische tonen, fruitnectars, bloemenboeketten en zoete gastronomische tonen.

 

Benieuwd naar deze bijzondere lijn? Wij vertellen je graag meer!