Orlandi Orlando geeft training in Nederland

Creatieve looks, verzorgende producten en kalmerende hoofdhuidbehandelingen: alles kwam aan bod tijdens het bezoek van Orlandi Orlando aan Nederland. De creatieve, Italiaanse hairdresser introduceerde op 27 en 28 januari de nieuwste lijnen Be Curativa, Be Mineral en The Style van Be Hair.


Orlandi Orlando begon op zondag 27 januari met een training voor het team van Solo Industries op het hoofdkantoor in Breda. Bij de modellen, die de artdirector van Be Hair ’s ochtends geselecteerd had, verfde hij het haar in verschillende, inspirerende tinten die helemaal passen bij de trends van nu.

Drie lijnen
Daarna ging hij op de nieuwe lijnen in. Be Curativa herstelt de balans van de onzuivere hoofdhuid en helpt tegen haaruitval.

Be Mineral maakt beschadigd haar weer gezond en glanzend en The Style is de stylinglijn van Be Hair. In het laboratorium van het hoofdkantoor van Be Hair werkt Orlandi Orlando met tien medewerkers. “We proberen steeds innovatief te zijn en volgens de laatste technologieën te werken. Zo bevatten alle producten nanomoleculen, waardoor ze niet in hoeven te trekken, maar je ze direct uit kunt spoelen.” Ook legt hij uit dat hij pH-waarden heel belangrijk vindt. “Als ik producten ontwikkel, denk ik altijd in pH-waarden om zo tot de beste formules te komen.”

On stage
Maandagmiddag 28 januari vond de Look & Learn in De Avenue plaats. Ongeveer 60 kappers waren hiervoor naar Breda gekomen. Tijdens het evenement liet Orlandi Orlando de inspirerende kleuren zien die hij de vorige dag gecreëerd had. Hij knipte het haar van de modellen en schoor het in sommige gevallen op. Nadat zijn assistenten het haar gedroogd hadden, stylde de Italiaan de coupes in model. Terwijl hij dit deed, ging hij uitgebreid in op de producten die hij gebruikte. Omdat hij dit in het Italiaans deed, stond een tolk hem bij. Waarna Hein van Gastel, eigenaar van Solo Industries, het weer aan de aanwezige kappers uitlegde.

Compact
Orlandi Orlando: “De lijnen van Be Hair zijn compact. Daarnaast bevatten de producten geen parabenen, siliconen en sulfaten. Dit is standaard bij Be Hair, deze ingrediënten bestaan voor ons niet meer.”

Het evenement duurde tot 16 uur. Daarna moest Orlandi Orlando snel weg om zijn vliegtuig naar Italië te halen. De aanwezige hairdressers ontvingen een certificaat, omdat ze deelgenomen hadden aan deze Look & Learn. Geïnspireerd keerden ze weer huiswaarts.

Wil je meer informatie over de nieuwe lijnen, neem dan contact op met jouw salonconsultant.

Bekijk hier de foto’s